Wedstrijdverslag jongtalenten 3 april 2016

Op zondag 3 april stonden onze jongste meiden te popelen om hun 2e jongtalentenwedstrijd te turnen. Dit keer in Zoetermeer.

Ronde 1, de mini’s

Veerle en Noa, de mini’s, waren vandaag als eerste aan de beurt. Om 09.00 uur zaten we in de auto, op weg naar de turnhal van Pro Patria Zoetermeer. De meiden waren op van de zenuwen en in de kleedkamer werden de oefeningen nog een aantal keer geoefend. Met wat extra tips en de lieve woorden van de mama’s, waren de meiden er klaar voor. Op naar de opmars en meteen door naar toestel 1, brug.

Noa mocht ook nog eens als allereerste beginnen! Maar brug is bij beide meiden een eitje en ze  lieten dan ook allebei een hele mooie brugoefening zien. De spanning was meteen wat minder en de meiden waren klaar om te knallen op balk! Ook de balk ging bij beide meiden goed! Geen vallen, af en toe wat wiebeltjes, maar beide meiden waren erg tevreden. Op naar vloer.

Tijdens de warming up op vloer nog even wat aandachtspuntjes besproken om hierna te gaan stralen! Noa heeft altijd wat moeite met de stutrol, maar gelukkig ging deze super tijdens de wedstrijd. Veerle had een erg mooie arabier kaats en ook op vloer werden de meiden beloond met een mooi cijfer.

Na wat lang wachten, waardoor het stilzitten ook steeds lastiger werd, was het alweer tijd voor het laatste onderdeel sprong. De meiden moesten allebei 2 keer een handstand platval laten zien. Tijdens de warming up bleek dit toch nog wat lastig en moesten de meiden even inkomen. Maar tijdens de wedstrijd ging het gelukkig een stuk beter en konden Veerle en Noa alle zenuwen van zich af schudden. Tevreden over de wedstrijd en nog even lekker napraten over de verbeterpuntjes, was het alweer tijd voor prijsuitreiking. Opeens kwam de spanning weer terug en stonden de meiden vol spanning te wachten of ze hun naam zouden horen! En ja hoor, Noa als 16e en Veerle als 13e door naar de finale!!

Ronde 2, de voorinstappers

Terwijl de meiden van ronde 2 tevreden naar huis gingen, stonden de volgende meiden alweer klaar. Evi, Eva en Esmee, de voorinstappers, waren er helemaal klaar voor! Deze meiden mochten van start bij sprong. De spanning was bij de meiden duidelijk te merken. Gespannen gezichtjes en stil zitten, wat is dat… 😉 De meiden hebben als eerste sprong een handstand platval en als 2e sprong een streksprong. Vooral die laatste is bij de meiden nog een oefenpuntje. De handstand platval was bij alle 3 de meiden gelukkig super netjes! Op naar de brug.

Ook op brug hadden de meiden erg mooie oefeningen. Eva deed zo’n hoge buikdraai dat ze hem helaas niet meer tegen kon houden. Maar ze maakte haar oefening netjes af.

Volgende toestel: balk. Toch altijd een spannend toestel. Vooral die koprol. De meiden oefenen tijdens de training erg hard op de koprol en deze gaat ook steeds beter! Evi had hard geoefend op de koprol tot hurkzit maar helaas lukte die tijdens de wedstrijd niet. Esmee deed hem tot spreidzit, maar helaas net een voetje op de vloer. Eva haalde de koprol en bleef haar hele oefening op de balk. Verder waren alle oefeningen op balk super! Een hele verbetering ten opzichte van de vorige wedstrijd. De meiden waren zelf ook erg tevreden!

En dan als laatste de vloer. Alle 3 de meiden vinden dit een heel leuk onderdeel. En dat was te zien! Esmee mocht ook nog eens de wedstrijd afsluiten door als allerlaatste haar oefening te mogen turnen. De meiden haalden alles uit de kast en turnden super op vloer! Een erg fijne afsluiting van de wedstrijd!

En ook hier weer gespannen gezichtjes tijdens de prijsuitreiking. Evi helaas net niet door naar de finale, Esmee en Eva mogen nog een keertje laten zien wat ze kunnen. Eva nam zelfs een medaille mee naar huis! Super gedaan meiden, jullie mogen allemaal trots zijn op jezelf! Nu weer hard trainen voor de finale op 7 mei in Barendrecht en Evi gaat zeker weten als supporter mee om jullie aan te moedigen!!