Wedstrijdverslag regiowedstrijd 12 maart 2016

1ste ronde: senioren

In de ochtend  mochten de senioren Jessy en Bianca, 5e div, het spits afbijten en de wedstrijden in Amsterdam beginnen. Zij begonnen bij brug. Een toestel dat er bij beiden goed in zit. Bianca turnde wat nieuwe onderdelen in haar brugoefening en Jessy liet een mooie vlotte oefening. De eerste zenuwen zijn er van af en beide gaan balk. Altijd een spannend onderdeel maar beiden konden deze goed van zich af schudden en een mooie  oefening turnen.

Vloer was hun derde onderdeel. Zowel Jessy als Bianca straalde op vloer en lieten zich van hun beste kant zien. Dit werd beloond met mooie cijfers.

Als laatste sprong en dan zat de wedstrijd er al weer op. Beiden turnden een mooie overslag. Wij kijken terug op een mooie wedstrijd en goede resultaten.

2de ronde: junioren 4de divisie

In de tweede ronde waren de Junioren 4e div aan de beurt. Tess, Robin en Rosan vertegenwoordigen UDI. Deze meiden konden zich, bij een hoog aantal punten, plaatsen voor de finale.

Ze begonnen bij Brug. Tess turnde daar een mooie en vlotte oefening en behaalde daarmee een mooie 4e plek. De eerste spanning is er van af maar er bleef nog wat spanning hangen voor balk. Altijd een lastig onderdeel en niet voor iedereen het favoriete toestel. Alle drie de meiden lieten zich van hun beste kant zien. Hier en daar een wiebel en een val maar ondanks dat drie mooie oefeningen.

Op naar vloer, het toestel waar de meiden altijd stralen. En dat deden ze. Zodra ze de muziek hoorde straalden ze en lieten ze een perfecte oefening zien aan de jury. En daarmee wist Rosan een mooie 2e plek te veroveren. Het laatste toestel, sprong. Alle drie lieten zij een mooie overslag zien en daarmee sloten zij de wedstrijd af. Tess eindigde met haar totaalscore op een mooie 3e plaats waardoor zij direct doorstroomt naar de finale op 21 mei. Gefeliciteerd!
Tess, Robin en Rosan kunnen terug kijken op een mooie en goede wedstrijd.

Senioren 4de divisie

We sluiten af met Britney en Jackie, senioren 4e divisie. Ook zij konden zich bij een hoge score plaatsen voor een finale. We begonnen bij vloer, een goed onderdeel om de eerste spanning los te kunnen laten. Beiden lieten een mooie en strakke oefening zien. Na vloer gingen we naar sprong. De spanning bij Britney was te zien. Tijdens de trainingen lukte het niet altijd maar hier liet ze een mooie overslag zien. Ze heeft haar angst weer overwonnen. Ook Jackie liet een mooie overslag zien.

Op naar het derde toestel, brug. Deze ging bij beiden tijdens de trainingen erg goed dus ook hier hoopten we op mooie oefeningen. En dat lieten de meiden zien. Mooi achter elkaar geturnd.

Het laatste maar vaak het spannendste toestel, balk. Ook hier wisten de meiden een mooie oefening te laten zien en bleef Jackie op de balk met een mooie arabier. Met een mooie auerbach als afsprong wist ze haar toestel netjes af te maken. Jackie heeft zich met een mooie 11e plek geplaatst voor de finale op 21 mei. Beiden kunnen terug kijken op een mooie wedstrijd.