Wedstrijdverslag regiowedstrijd pupillen en instap 2 april 2016

Op 2 april 2016 mochten weer een aantal meiden van UDI Westland hun mooie oefeningen laten zien tijdens de regiowedstrijden in Amsterdam. Jill en Liszy mochten het spits afbijten als Pupil 1. Om 08:30 uur stonden we in de turnhal.

De meiden begonnen bij balk. Altijd een spannend onderdeel maar beiden lieten een mooie oefening zien en bleven op de balk. Een super goed begin van de wedstrijden. Op naar vloer. Beiden straalden en ondanks dat de overslag van Jill niet helemaal lekker ging had ze toch een goede oefening. Bijsprong was het toch even spannend. Tijdens trainingen leek de overslag soms wat lastig voor Liszy maar daar was nu niets van te zien. Zij turnde een mooie overslag met een goede landing. Ook was de salto bij beiden dames erg netjes.

Als laatste brug. Liszy turnde een mooie oefening. Helaas had Jill vandaag wat moeite met haar borstwaarts maar  turnde daarna haar oefening netjes af. Beiden kunnen terug kijken naar een geslaagde en gezellige wedstrijd.

In de middag waren de instappers Aimee, Fiona, Noortje, Lisa, Nikki, Inci, Fenne en Esmee van UDI Westland aan de beurt. De meiden begonnen allemaal bij sprong. Voor velen was dit een eerste individuele wedstrijd dus was het best nog wel een beetje wennen. En de spanning was daarom ook goed van de gezichtjes af te lezen. Er werden verschillende sprongen gedaan. Streksprong, salto’s en handstand platval. Deze werden netjes uitgevoerd.

Het volgende toestel was brug. Iedereen turnde netjes door. De spanning was inmiddels wel weer een beetje te zien bij de meiden. Balk was namelijk het volgende toestel. Fiona liet een mooie oefening zien zonder er af te vallen. Ook Aimee turnde deze erg stabiel. Helaas bleef ze er niet op de met de koprol. Bij het laatste toestel kwamen de meiden een beetje los.  Op vloer straalden de meiden en lieten zij zich van hun beste kant zien. Sommige deden voor het eerst een overslag en Aimee liet voor het eerst een arabier flik flak zien. Dit werd dan ook beloond met een mooie 3e plaats op vloer. De meiden zijn de afgelopen tijd erg gegroeid en dat was te zien aan de uitslagen.

Aimee werd 5e en Fiona 6e. Beiden hebben zich geplaatst voor de finale.

Alle meiden kunnen trots zijn.