Wedstrijdverslagen 5 maart 2016

Ochtendwedstrijd jeugd 1

Zaterdag 5 maart deed de Jeugd 1 D1 mee aan de regiowedstrijd in Amsterdam. Rikki, Senna, Lieve, Joyce en (helaas) geblesseerde Daphne stonden met wat zenuwen om 08:30 uur in de turnhal  te wachten op de start van de warming-up.

Alle meiden begonnen hun wedstrijd op vloer. Bij iedereen was wat spanning te zien maar coach Daphne pepte de meiden op. Bij het horen van de muziek straalde de meiden op vloer en lieten zij een mooie oefening zien.

Op naar sprong. Ook hier werden mooie overslagen getoond.

Als derde toestel kwam brug. Voor sommigen een spannend onderdeel. Dit was ook te zien bij de uitvoering van hun oefening. Helaas, maar de meiden wisten zich goed te herpakken en maakte zich klaar voor hun laatste onderdeel balk. Nog even een peptalk van coach Daphne en de meiden waren er klaar voor. Nog even knallen. En dat deden ze ook. Lieve en Joyce turnden een mooie oefening zonder er af te vallen.

Helaas hadden alle vier de dames te weinig punten om door te mogen stromen naar de finale maar hebben wel laten zien dat ze weer heel erg gegroeid zijn. Ze kunnen terugkijken op een mooie wedstrijd.

Middagwedstrijd Jeugd 2

In de middag waren de jeugd 2 meiden aan de beurt. Ook deze meiden konden zich, bij een hoog aantal punten, plaatsen voor een finale. Yara, Shannon en Elysha begonnen deze wedstrijd ook op vloer. Voor alle drie een spannende wedstrijd omdat zij voor het eerst keuze oefenstof mochten draaien. Alle drie straalde zij op vloer en Elysha wist zelfs met haar strakke oefening een 4e plek te bemachtigen. Daarna naar sprong. Iedereen turnde een mooie overslag en we waren tevreden met het resultaat.

Bij brug liet Shannon een strakke en goed achter elkaar geturnde oefening zien. Op naar het laatste en vaak spannende toestel, balk. Alle drie wisten ze hun zenuwen in bedwang te houden en turnden mooie oefeningen. Shannon liet een strakke oefening zien zonder er af te vallen en ook Elysha turnde haar oefening erg strak. Met haar radslag en boogje voorover bleef zij netjes op de balk. Ook Yara sloot het laatste toestel af met een mooie oefening.

De meiden hadden hun score bijgehouden en stonden er erg goed voor. Elysha zelfs op een 3e plek. (tussenstand) Helaas moesten zij de volgende ronde afwachten om te zien op welke plek zij uiteindelijk zouden eindigen. In ronde drie moest namelijk nog een grote groep van dezelfde categorie aan de wedstrijd beginnen.

Elysha eindigde uiteindelijk op een mooie 9e plek met een totaalscore van 43,625 en wist zich hiermee dus te plaatsen voor de finale op 21 mei.

De meiden kunnen terugkijken op een mooie en goede wedstrijd.