Trimmen

Ineens merk je het: hijgend kom je boven, vroeger nam je de trap met twee treden tegelijk… Je loopt net niet hard genoeg om de bus te halen… Je pakt vaker de auto, want fietsen is zo vermoeiend….
Wie zo lang mogelijk fit wil blijven, kan het beste zo veel mogelijk blijven bewegen. Dat kan door juist vaker de fiets te pakken of door vaker de trap te nemen, en natuurlijk ook door lid te worden van UDI.

Wanneer je regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voel je je fitter. Een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken. U hoeft geen uitgesproken sportfiguur, of fervent trimmer te zijn om aan lichamelijke activiteiten voor 50-plussers mee te doen. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen.

Bij UDI hebben we de uren recreatief trimmen en jazz dans samengevoegd tot één uur. Dit uur bestaat uit een groep gezellige dames die bewegen maar ook sociaal contact belangrijk vinden. Er worden geen topprestaties verwacht. Bij UDI is het lesaanbod voor 50-plussers vooral gericht op de recreatieve kant van de sport. Elke les start met het opwarmen van de spieren door rekoefeningen. Daarna kunnen allerlei activiteiten worden ondernomen:, bewegen op muziek, spierversterkende oefeningen, behendigheidscircuit, etc. Er worden oefeningen gedaan voor een lenig lijf, sterke spieren en een goede houding. De les wordt afgebouwd met rustgevende oefeningen.

Het voordeel van bewegingsactiviteiten in verenigingsverband is dat je altijd samen met anderen bezig bent. Met een vriend of buurvrouw waarmee u de eerste keer bent gekomen, maar ook met anderen die in de toekomst mogelijk goede vrienden of kennissen kunnen worden. UDI is er voor jong en oud.

Instructrice: Nelly van Os
Training: 1 uur per week

Lesrooster

Woensdag van 19.30 tot 20.30 uur

Meer informatie